Військовий експерт анонсував другу хвилю наступу росіян на Харківському напрямку

Росіяни на Харківському напрямку підтягують свої резерви, мабуть, готуючи другу хвилю наступу. Про це заявив військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі телеканалу FREEДІМ.

Він зазначив:

“Ми очікували, що після того, як окупанти створили два плацдарми в Харківській області в глибину на 5-7 км, вони почнуть подальші дії. Адже це не той план, який вони хотіли б реалізувати. Їхня мета – підійти практично впритул до Харкова, щоб мати змогу зі ствольної артилерії обстрілювати місто, перетворивши його таким чином на “сіру зону”. Цей план у загарбників провалився.

Експерт упевнений, що росіяни не можуть здійснити свій задум, оскільки ЗСУ перекидають резерви до Харківської області, тим самим відтісняючи окупантів:

“Там знаходяться добре підготовлені українські війська, і можна говорити про контрнаступальні дії. Але треба розуміти, що це не контрнаступ у тому сенсі, в якому ми часто собі це уявляємо. Це тактичні контрудари, мобільна оборона, яка передбачає відображати ті тактичні позиції, які на невеликих ділянках росіянам удалося зайняти під час наступу”.