Туреччина — Грузія матч Євро 2024. Коли відбудеться, анонс та ставки

Матч Євро-2024 команди Туреччина – Грузія відбудется:

18 червня, вівторок – 19:00

 

Відкриття Групи F: Туреччина проти Грузії в Дортмунді

У вівторок, 18 червня, у Дортмунді відбудеться стартовий матч групи F між збірними Туреччини та Грузії. Цей поєдинок стане шостим для Туреччини у фінальних турнірах чемпіонату Європи, де в 2008 році вони досягли півфіналу. Для Грузії ж цей турнір стане дебютом на такому високому рівні, проте команда має всі шанси зробити сенсацію.

Туреччина

Туреччина втретє поспіль потрапила до фінального етапу чемпіонату Європи, хоча в попередніх двох турнірах їм не вдалось вийти з групи. У 2016 році команда зайняла третє місце у своїй групі, а у 2020 році зазнала повного провалу, програвши всі три матчі з різницею голів 1-8.

На цьому чемпіонаті Європи Туреччина кваліфікувалась з першого місця у групі D, випередивши Хорватію, Уельс, Вірменію та Латвію. Турки забили 14 голів, причому 12 різними гравцями, що свідчить про відсутність яскраво вираженого бомбардира, але наявність загрози з боку будь-якого польового гравця.

Збірну Туреччини під час відбору очолив відомий італійський тренер Вінченцо Монтелла. Його підопічні у дебютному матчі перемогли Хорватію з рахунком 1:0, що стало ключовим для завоювання першого місця у групі.

Проте контрольні матчі перед турніром не вразили: поразки від Угорщини (0:1) та Австрії (1:6), нічия з Італією (0:0) і поразка від Польщі (1:2). Невідомо, чи Монтелла спеціально вводить суперників в оману, чи його команда справді має проблеми.

Грузія

Для Грузії сам вихід у фінальний етап є величезним досягненням. Команда під керівництвом Віллі Саньйоля, екс-гравця збірної Франції, вперше потрапила на великий турнір. У відборі грузини зайняли четверте місце у групі, але потрапили до турніру завдяки Лізі націй, де перемогли Люксембург і Грецію у плей-оф.

Найяскравішим гравцем збірної Грузії є 23-річний атакуючий півзахисник Хвіча Кварацхелія, який допоміг “Наполі” стати чемпіоном Італії. Попри травми у попередньому сезоні, Кварацхелія готовий показати свою майстерність на Євро.

У складі Грузії є також знайомі українським уболівальникам Георгій Цитаїшвілі, вихованець київського “Динамо”, та Георгій Гочолеішвілі, представник донецького “Шахтаря”.

Статистика матчів

На рівні національних збірних Туреччина та Грузія зустрічалися чотири рази: дві перемоги Туреччини, одна перемога Грузії та одна нічия. Останній матч між цими командами відбувся у 2012 році.

Орієнтовні склади:

Туреччина: Гюнок, Мюльдюр, Бардакджі, Акайдін, Айхан, Озджан, Чалханоглу, Актюркоглу, Кахведжі, Кілічсой, Йилмаз.

Грузія: Мамардашвілі, Кашія, Квірквелія, Какабадзе, Двалі, Китеїшвілі, Чакветадзе, Шенгелія, Цитаїшвілі, Кварацхелія, Зівзівадзе.

Прогноз:

Гра обіцяє бути цікавою та видовищною. По прогнозам більшості букмекерів перемога за командою Туреччини.